Området

C.S. Bastun

C.S. Bastun

CS-bastuns rykte som största vedeldade i Sverige/Norden/Europa/Världen håller i sig trots att det numera finns både större och varmare bastur. Den är dock varken liten eller sval: när man avslutat en sittning i den stora middagslokalen kan alla 60 matgäster få plats i bastun, som går att köra på ved, el eller både och. Vår rekommendation är att förvärma med el för att sedan bedriva bastandet till den härliga känslan av att elda för värmen. Köket är rymligt och utrustat för tillredning av enklare måltider som ärtsoppa och pannkakor; det är ju alltid torsdag i bastun.

Övernattningsstugan SovU ingår i bokningen med sina 15 rejäla 120-sängar. CS-bastun erbjuder dushutrymme med två duschar, en vanligt toalett samt en fullt tillgänglighetsanpassad toalett med dusch.

Sportstugan

Sportstugan

I sportstugan kan man både mysa, festa och arbeta. Köket är utrustat för matlagning och servering till ca 30 personer. Två sovrum med totalt 19 bäddar, de flesta 90cm med några 120cm, gör att övernattningsmöjligheterna är goda. Till Sportstugan hör en fräsch och kraftfull elbastu belägen precis invid sjökanten, som blir varm på strax under en timme. Två toaletter finns, varav en är tillgänglighetsanpassad samt utrustad med dusch.

Storstugan

Storstugan

Storstugan är fritidsområdets senaste tillskott och är även den största stugan på området med plats för 120 gäster i sittningssalen. Totalt kan 150 personer vistas i stugan som inrymmer en sex ton tung betongbar med tillhörande mingelyta på nedervåningen, sittningsyta för 120 personer med tillhörande basutrustat restaurangkök på övervåningen. Utöver detta finns en stor härlig altan som vetter mot sjön och solnedgången, ett sovrum med åtta sängar samt totalt sex toaletter varav två tillgänglighetsanpassade och en med dusch. Porslin finns tillgängligt för upp till 120 gäster och hyrs separat i samband med uthyrning av lokalen. Talanläggning med trådlösa mikrofoner finns också.